Митническите служители на пункт Лесово откриха недекларирани 7 840 000 украински

...
Митническите служители на пункт Лесово откриха недекларирани 7 840 000 украински
Коментари Харесай

Митничари заловиха украинска валута за близо 400 000 лв. в стените на микробус

Митническите чиновници на пункт " Лесово " откриха недекларирани 7 840 000 украински гривни с левова равноценност близо 400 000 лв. в микробус с молдовска регистрация, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 21 февруари транспортното средство, ръководено от молдовски жител, е пристигнало на пункта, на входящо трасе от Турция.

В зоната за митнически надзор водачът и всички петима пасажери в микробуса са декларирали, че нямат нищо за обявление. При последвалата митническа инспекция, в това число със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите откриват зони в транспортното средство с подозрителна компактност.

В хода на контролните дейности са открити в естествени кухини в стените на микробуса и в долап до шофьорското място 98 пакета, увити в черен найлон.

Установено е, че пакетите съдържат пачки с украински банкноти, като общото количество недекларирана валута е в размер на 7 840 000 украински гривни с левова равноценност близо 400 000 лв..

Впоследствие водачът е показал в писмените си пояснения, че укритата валута е негова и я сложил в микробуса с цел да я придвижи до Молдова. По случая се води следствие, което се организира под надзора на прокуратурата в Ямбол.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР